Verhuistips

Tips & Tricks

Verhuisdozen in- en uitpakken

Geef elke kamer in de nieuwe woning een cijfer. Bij het inpakken zet je het cijfer op de verhuisdoos van kamer waar je de doos wil hebben.

Wees creatief met vulmateriaal, er is meer schok dempend dan je denkt. Zo is oud papier prima voor het opvullen, maak hier natuurlijk wel proppen van.

Gebruik geen versleten verhuisdozen, een verhuisdoos die niet lekker vastpakt of kapot scheurt levert veel frustraties op.

Wat schade kan veroorzaken zijn losse spullen of kastjes die kunnen gaan schuiven. Controleer daarom altijd de lades en kasten.

Combineer breekbare spullen zoals servies met bijvoorbeeld kleren en/of handdoeken.

Er zijn speciale garderobedozen om de kleding handig te vervoeren, zo kunnen ze gewoon aan de hanger blijven zonder te kreuken.

verwijder lampenkappen, deze zijn kwetsbaar. Verpak ze apart in een doos en monteer ze op locatie weer.

Hergebruik zoveel mogelijk de originele verpakking. Fabrikanten hebben deze al ontworpen en voorzien van schokdempers. Hier kunnen ze dus veilig in vervoerd worden.

Hoe netter alles wordt ingepakt, des te makkelijker kan alles op zijn plek gezet worden in het nieuwe huis

Planning

Ruim van te voren kan er gekeken worden naar de inboedel. Welke spullen zijn onnodig om mee te verhuizen. Ga niks verhuizen wat later toch geen waarde meer heeft.

Het is verstandig om ruim op tijd te beginnen. Dit hoeft niet direct intensief te zijn, maar wel dat er een planning is voor de laatste weken voor de verhuizing.

Inventariseer de afmetingen van zoveel mogelijk meubels en ook de deuren en ruimtes van de nieuwe woning. Zorg dat alles naar binnen kan en dat hier anders een alternatief voor is.

Verzamel alle medicijnen in kleine dozen en houdt medicijnen apart die gebruikt moeten worden.

Ga tijdig naar de juiste instanties toe om te zorgen dat na de verhuizing er geen post meer kom op het oude adres.

Maak gebruik van een verhuisplanning en print deze uit. Dit zorgt voor overzicht tijdens de hectische periode.

Het klinkt vreemd maar pak een koffer in alsof je een week op vakantie ga. Hierin zitten dan de nodige spullen en kleren voor de komende tijd. In de nieuwe woning is niet alles direct te vinden en zo is er toch een soort van overlevingspakket.

Pak kamer voor kamer alles uit. Rond dan eerst een kamer af om verder te gaan naar de volgende. Hierbij is het verstandig om met de slaapkamer te beginnen. Een goede nachtrust is in deze tijden van harte welkom.

Fysiek werk

Houdt dit op een comfortabele hoeveelheid. Andere moeten de verhuisdozen ook nog kunnen tillen en vaak trappen mee op- en aflopen. Houdt maximaal 15 a 20kg aan. Ook het tillen van te zware objecten is slecht voor je lichaam en dat van de verhuizers.

Pak dit slim aan en forceer niet om deze zo snel mogelijk te willen verhuizen. Voorkom beschadigingen aan de meubels.

Bij het demonteren van meubels houdt je alles bij elkaar om de meubels vervolgens weer in elkaar te kunnen zetten, zonder dat er schroeven missen.

Goedkoop verhuizen?

Verhuisprofs - Verhuisbedrijf Den Haag & Goedkoop verhuizen IconVerhuisprofs - Verhuisbedrijf Den Haag & Goedkoop verhuizen

Reinier Staatshof 40, Hillegom

4,9 45 reviews

 • Avatar A.G. Duursma ★★★★★ een maand geleden
  Top service. Grote verhuiswagen en efficiënte manier van tillen, inpakken en weer uitladen bij het nieuwe adres. Verhuizing binnen Amsterdam in drie uurtjes geregeld 👍🏻
 • Avatar Jorinde Verbiest ★★★★ 7 maanden geleden
  ze kwamen op tijd, waren aardig en goed ah werk
 • Avatar Raoul van de Laak ★★★★★ 6 maanden geleden
  Super service, perfect op tijd en voorzichtig.
 • Avatar Ahmed Ahmed ★★★★ 7 maanden geleden
  Goede service, zeker aan te raden!

Vraag vandaag nog je verhuizing aan

Vraag geheel vrijblijvend een scherpe verhuisofferte aan. Onze verhuisspecialisten sturen op basis van uw informatie een offerte op maat. U ziet in één oogopslag hoe de prijs wordt opgebouwd en wat uw complete verhuizing kost.